- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set905
Et hurtigt brød til en hver lun ret.
Denne her opskrift bruger vi tit, som et lille sidekick og en lille ekstra opgave, hvis der er nogle elever, som har god fart på, og som gerne vil lave lidt ekstra. Det er billigt og madkundskabsbudgettet kan sagtens bære det. Det kune for eksempel være til en god omgang Chili con Carne.
6-8 styks.
3 dl vand
25 g gær
2 spsk olivenolie
50 g rugmel
350 g hvedemel
1 tsk salt
- Lun vandet i en kasserolle til den er lillefingervarm.
- Kom det lune vand i en stor skål.
- Smuldr gær i vandet og rør den ud i vandet.
- Tilsæt olivenolie og salt.
- Tilsæt rugmel.
- Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt løs. Lad dejen hvile 30 minutter, når du har en lækker, blød og smidig dej.
- Del dejen i 6-8 stykker.
- Drys lidt mel ud over bordet, hvor du skal arbejde. Frem med kagerullen. Rul hvert stykke ud i en cirkel, som har en diameter på ca. 15-20 cm.
- Varm en pande op til middel varme (5 stykker på et 9-trins komfur).
- Steg fladbrødene ind til de tager farve. Vend dem med en palet et par gange.
Velbekomme.